Mətbəx

Keks resepti

Bir çay dəmlədinmi, o çayın quru-quru içilməməsini təmin edən yeganə dostdur keks reseptləri. Yumşaq, qabarıq olduqlarında da kekslərin yeri bir ayrı olur.

Böyük, qabarıq, qabına sığmayan bir keks resepti yazım. Portağalın, limonun qoxusunu alsın. Soda onu qabartsın. Yeyən hər kəs bu möhtəşəm ləzzətə heyran qalacaq.

Portağallı, limonlu keks resepti :

Keksin tərkibindəkilərinin hamısının otaq istiliyində istifadə etdikdə keksin böyük qabarmaması üçün əngəl qalmır. Hələ qabartma tozu və soda əlavə etdikdən sonra ləzzətli kekslərə dönürlər. Bu reseptə isteseniz kişmişdə qoya bilərsiniz.

Portağallı, limonlu keks resepti

  • 3 yumurta
  • 1 stəkan toz şəkər
  • 1/2 stəkan soda
  • 1/2 stəkan portağal suyu
  • 1/4 fincan limon suyu
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 stəkan qatıq
  • 1 stəkan yağ
  • 2 paket vanilin
  • 1 portağal qabığı
  • 1 limon qabığı
  • 5 – 4 stəkan un

Hazırlanma qaydası :

  1. Yumurtanı və şəkər tozunu bir qaba qoyun. Bir tel çırpma qaşığı və ya qarışdırıcı köməyi ilə yaxşıca çırpın.
  2. Sonra qatıq, soda, limon suyu, vanilin, yağ və portağal suyu əlavə edin. Bir daha qarışdırın
  3. Tərkibinə süzülmüş un, portağal qabığı və limon qabığını əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın
  4. Keks qarışığınızı yağlanmış və unlu tort qabına tökün. Sonra əvvəlcədən qızdırılmış sobada 180 dərəcə istilikdə 30-35 dəqiqə nəzarət altında bişirin.
  5. Bişmiş keksinizi sobadan götürün və otaq temperaturunda soyudun. Soyuduqdan sonra qəlibdən çıxarın və dilimləyərək təqdim edin. Nuş olsun.

Un miqdarı azdırsa, mütləq un əlavə edin. Soda əlavə olunmuş tortlarda şəkər dadı daha az ola bilər. Bu səbəbdən istəsən şəkər miqdarını bir az da artıra bilərsiniz. 2 vanilindən istifadə edərək ləzzəti tarazlaşdıra bilərsiniz. Bütün maddələrin otaq temperaturunda olduğundan əmin olun. Bişmə vaxtı 35 dəqiqədir.

Yaş keks resepti :

Bir keks düşünün bol kakolu,yaş və browni dadında olsun,amma eyni zamanda hazırlanması çox asan, tərkibi az, dadı möhtəşəm olsun. Browni sevənlərin, yaş keks sevənlərin yeyib doymayacağı bir keks.

Tərkibi:

  • 2 yumurta
  • 1 stəkan süd
  • 1 stəkan toz şəkər
  • 1 stəkan yağ
  • 5 paket qabartma tozu
  • 1 paket vanil
  • 3 yığın qaşığı kakao
  • 2 stəkan un

   Sous üçün :

  • 1,5 stəkan süd
  • 1/2 çay stəkanı yağ
  • 3/4 fincan toz şəkər
  • 2 xörək qaşığı kakao

Hazırlanma qaydası:

  1. Yumurta və şəkəri bir qaba qoyun.
  2. Mikserlə köpüklənənə qədər çırpın. Süd, yağ, kakao əlavə edin və çırpmağa davam edin.
  3. Süzülmüş unu, qabartma tozu və vanili qoyun və bir əl mikseri ilə qarışdırın.
  4. Duru xəmir hazırlayın. İçində un topaları qalmadığına əmin olun
  5. Düzbucaqlı şüşə qaba tökün və əvvəlcədən qızdırılmış 180 ° C sobada təxminən 35 dəqiqə bişirin. Nəzarət altında bişirin, diş çubuğu ilə yoxlayın və dişçöpü testi təmiz,quru çıxdıqda söndürün
  6. Qazanda süd, şəkər, yağ, kakao bişirin və ocağın üstünü örtün.
  7. Keksi sobadan götürün, dilimləyin, 10 dəqiqə saxlayın və sousu tökün.
  8. Soyuducuda bir-iki saat saxlayın və süfrəyə verin.

Bişmə vaxtı 35 dəqiqədir.

Almalı darçınlı keks resepti

Tərkibi :

  • 3 orta alma
  • 3 yumurta
  • 1,5 fincan şəkər
  • 1 stəkan süd
  • 1/2 stəkan yağ
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 paket vanil
  • 1 çay qaşığı darçın
  • 1,5 fincan un (apardığı qədər)

Almalı darçınlı keksin hazırlanma qaydası:

  1. Almaları soyuruq və 2 almanı kublar halında kəsirik. Yumurtanı şəkərlə yaxşıca çırpırıq.
  2. Sonra süd, su, yağ və digər məhsulları əlavə edib çırpırıq; Son olaraq un əlavə edildikdən və çırpma prosesi bitdikdən sonra, qaşığın köməyi ilə kublara kəsdiyimiz almaları götürürük.
  3. Orta ölçülü şüşə qaba xəmiri tökürük. İçərisinə şəkər tökürük almaları qabıqları soyulmuş şəkildə yarım ay şəklində yan yana düzürük.
  4. 1 60 dərəcəlik sobada 45 dəqiqə sonra karamel sousu ilə yeməyə hazır olur.

Bişmə vaxtı 45 dəqiqədir.

Kişmişli keks

Kişmişli keks sadə və asan hazırlanan kekslərdəndir. İçərisinə çox da ərzaq getmir və ucuz başa gəlir. Uşaqlar da kişmişli keksi çox sevirlər. Əziz valideynlər, tez və asan başa gələn keks axtarırsınızsa, o zaman mətbəxinizə keçərək aşağıda sadalanan ərzaqları hazır edin.

Tərkibi:

  • 2 ədəd yumurta
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • 250 ml qatıq
  • 0,5 stəkan ərinmiş kərə yağı
  • 2 stəkan un
  • 0,5 stəkan kişmiş(zövqə görə)
  • 0,5 ç/q soda
  • vanil


Hazırlanması:


 İlk öncə yumurta ilə şəkər tozu mikserlə və ya qarışdırma teli ilə qarışdırılır. Sonra qatıq, yağ, un, kişmiş, soda, vanil əlavə olunur və qarışdırma teliylə yaxşı qarışdırılır. Mikser istifadə etməyiniz işinizi daha da asanlaşdıracaq və tezləşdirəcək. Kesk qabınızın içərisinə yağlı kağız qoyun və üzərinə alınan kütləni əlavə edin. Əvvəlcədən 190 dərəcə isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirilir.

Şokoladlı keks

Şokoladlı keks ən çox sevilən kekslərdəndir. Həm böyüklər, həm də uşaqların ən çox yediyi kesklərdən olan şokoladlı keksin hazırlanması digərlərinə nisbətən biraz uzun çəkə bilər. Sizə lazım olacaq ərzaqlar aşağıdakılardır.

Ərzaqlar:

  • 4 ədəd yumurta,
  • 1 stəkan şəkər tozu,
  • 1 stəkan süd,
  • 1/2 stəkan duru yağ,
  • 1 ədəd qabartma tozu,
  • 1 ədəd vanil,
  • 1 xörək qaşığı kakao,
  • 2 stəkan un.
  • Üzəri üçün əridilmiş şokolad və çiyələk

Hazırlanma qaydası:

İlk öncə yumurtalar və şəkər tozu ağarana qədər yaxşıca çırpılır. Daha sonra yağ və süd əlavə olunaraq çalınmağa davam edilir. Ən sonda un , qabartma tozu və vanil əlavə olunub xəmir hazırlanır. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcədə 30-35 dəqiqə bişirilir. Soyuduqdan sonra üzərinə əridilmiş şokolad əlavə olunaraq çiyələk ilə bəzədilib nuş edilir.

Kəsmikli kokoslu keks

Kəsmikli kokoslu keks çox da geniş yayılmış kekslərdən deyil. Lakin dadı çox möhtəşəmdir. Əgər bu keksi hazırlamaq istəyirsinizsə, o zaman sizə aşağıdakı ərzaqlar lazım olacaqdır.

Tərkibi:

  • 250 q xama
  • 2 ədəd yumurta
  • 125 q qəhvəyi şəkər tozu (100 q xəmir, 25 q içlik üçün)
  • 80 qr paket yağ
  • 250 q un
  • 250 q kəsmik
  • 3 x.q rəndələnmiş kokos
  • 2 x.q qabartma tozu

Hazırlanma qaydası:

Mikserlə 2 yumurtanı və qəhvəyi şəkər tozunu çırpırıq və yağı, xamanı onun üzərinə əlavə edirik. Yaxşıca qarışdırırıq. Alınan qarışıma ələnmiş unu və qabartma tozunu əlavə edirik. Xəmirin bir hissəsini  listə əlavə edirik. İçliyi əlavə edirik. İçlik üçün kəsmiyi rəndələnmiş kokosla və qəhvəyi şəkər tozu ilə qarışdırırıq. Yerdə qalan xəmiri içliyin üzərinə əlavə edirik. Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobada bişiririk. İsti keksmizin üstünə cem çəkirik, kokos səpirik.

Sadə keks

Sadə keks ən çox hazırlanan kekslərdəndir. Olduqca dadlı olan bu keks uşaqlar tərəfindən də çox sevilir. Qonağınız gəldiyi zaman tez zamanda şirniyyat hazırlamağınız lazımdırsa, sadə keksi tövsiyyə edirik. Tərkibi aşağıdakı ərzaqlardan ibarətdir. Ərzaqlarınhər biri otaq temperaturunda olmalıdır.

  • 5 böyük yumurta
  • 350 qr şeker (2 su st.)
  • 200 ml duru yağ (1 su st.)
  • 200 ml süd (1 su st.)
  • 315 qr un (2 su st + 3/4 su st.)
  • 1 paket vanil
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 avuc kişmiş (arzu edilərsə)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri təxminən 10 dəq krem halına gələnə qədər mikserlə çalın. Yağ və süd yumurtanın üzərinə əlavə olunuraq yenidən çalınır. Un, qabartma tozu, vanil əlavə olunaraq yenidən mikser vasitəsilə çalınır. İstəyə görə kişmiş ya da damla şokolad əlavə olunaraq qarışdırılır. Yağlanmış və azca uz sərpilmiş keks qabına xəmir boşaldılır. Əvvəlcədən qızdırılmış 160 dərəcə sobada təxminən bir 50 – 60 dəq bişirilir.

Kakaolu keks

Kakaolu keksi kim sevmir? Möhtəşəm qoxusu, dadı, görünüşü ilə uşaqdan böyüyə hər kəsin sevdiyi kakaolu keksi hazırlamaq üçün sizə aşağıdakı ərzaqlar lazım olacaq. Hazırlanma qaydası asandır və tez zamanda keksin dadına baxa biləcək.

Tərkibi:

  • 3 ədəd yumurta
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • 1 stəkan süd
  • 100 ml duru yağ
  • 3 xörək qaşığı kako
  • 2 stəkan un
  • 1 paket vanil
  • 1 paket qabartma tozu


Sous üçün:

  • 2 yemək qaşığı duru yağ (50 ml)
  • 1 stəkan süd
  • 1 stəkan su
  • 3 xörək qaşığı kako
  • 1 xörək qaşığı un
  • ½ stəkan şəkər tozu

Hazırlanma qaydası:


Hər bir keksin hazırlanmasında olduğu kimi əvvəlcə yumurtalar və şəkər tozu dərin bir qabda mikserlə rəngi ağarana qədər qarışdırılır. Daha sonra südü, duru yağı, kakaonu və vanilyanı əlavə etdikdən sonra qarışdırmağa davam edin. Hazır olan mayedən 1 stəkan kənara ayırıb qoyun. Yerdə qalan mayeyə unu və qabartma tozunu əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Keksinizin daha yaxşı qabarmasını istəyirsinizsə, qabartma tozunu ələnmiş un ilə birlikdə 1-2 damcı limon suyu ilə əlavə edə bilərsiniz. Taxta qaşıqla yavaş-yavaş qarışdırın ki, köpü yatmasın. Keks qabına yağlı kağız qoyun. Hazırladığınız qarışığı içinə tökün. Əvvəlcədən qızıdırılmış sobada 190 dərəcədə 20-25 dəqiqə bişirin. Keks soyuduğu müddətdə sous üçün nəzərdə tutulan süd, şəkər tozu, un, su və yağı qarışdırın. Şəkər tozu tamamilə əriyənə kimi və sous qatılaşana kimi bişirin. Sousu soyuyan keksin üzərinə tökün və 30 dəqiqə gözlədikdən sonra süfrəyə təqdim edin. Nuş olsun!

Zebra keksi

Zebra keksi həm görünüşü gözəl, həm də ləzzətli kekslərdəndir. Hazırlanması asandır, ucuz başa gəlir. Maksimum tez bir zamanda rahatlıqla bu keksi bişrə bilərsiniz. Analarımızın bizə tez-tez bişirdiyi zebra keksinin ressepti ilə tanış olaq!

Bizə lazım olan ərzaqlar bunlardır:

  • 4 yumurta
  • 1 su stəkanı şəkər tozu
  • 1.5 su stəkanı süd
  • 1 su stəkanı duru yağ
  • 2,5 su stəkanı un
  • Bir paket qabartma tozu
  • 2 xörək qaşığı kakao
  • Bir paket vanilin

Zebra tortu reseptini necə hazırlamaq olar?

  1. Yumurta və şəkəri dərin bir qabda krem ​​halına gələnə qədər çalın.
  2. Süd və yağ əlavə edib qarışdırın. Un, qabartma tozu və vanili ələyərək əlavə edin və xəmiri söndürmədən yavaş-yavaş qarışdırın.
  3. Xəmiri iki bərabər hissəyə bölün. Xəmirdən birinə kakao əlavə edin.
  4. Qabı yüngülcə yağlayın. Qabın ortasına bir qaşıq ağ xəmiri əlavə edin və üzərinə kakaolu xəmiri tökün. Belə-belə davam edin.
  5. Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada bişirin. Dilimləyərək xidmət edin. Nuş olsun.

Panettone

Vətəni İtaliya olan Panettone İtaliya, Milan, Cənub-Şərqi Avropa, Latın Amerikası, İngiltərə, Avstraliya və Kanadada çox məşhur desertdir. Adətən Milad və Yeni il şənlikləri üçün hazırlanır. Panettone hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar bunlardır:

Süngər tortu üçün:

  • 1 paket (11 q) ani maya
  • 80 ml qaynar su
  • Yarım stəkan un
  1. Xəmir üçün:
  • 1 paket (11 q) yaş maya
  • 2 yumurta
  • 45 ml isti su
  • 175 q un
  • 175 dənəvər şəkər
  • 115 q kərə yağı
  1. Xəmir üçün:
  • 2 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 45 ml bal
  • 15 ml vanil
  • 1 xörək qaşığı limon suyu
  • 1 xörək qaşığı portağal suyu
  • 6 q duz
  • 225 q kərə yağı
  • 420 q un + 100 q (yoğurma üçün)

Son xəmir üçün:

  • 250 q kişmiş
  • 75 q şəkərli limon qabığı
  • 75 q şəkərli portağal qabığı
  • 1 rəndələnmiş portağal qabığı
  • 1 rəndələnmiş limon qabığı
  • 2-3 xörək qaşığı un

Üzəri üçün:

  • Filet Badam
  • kakao
  • Toz şəkər


Süngər tortu üçün

  • Mayanı və suyu bir şüşə qaba qoyun 10 dəqiqə qarışdırın.
  • Unu əlavə edib yoğurun. Qabını örtün və 30 dəqiqə dincəlsin.

1-ci Xəmir üçün

  • Suyu və mayanı bir şüşə qaba qoyun və 10 dəqiqə çalın.
  • Bu qarışığı pancake qarışığına əlavə edin və taxta qaşıqla yaxşıca qarışdırın. Un, yumurta və şəkər əlavə edin.
  • Kərə yağı əlavə edin və başqa 5-6 dəqiqə yoğurun. Xəmirin üzərini örtün və qalxması üçün təxminən 1,5 saat gözlədin.

2-ci Xəmir üçün

  • Yumurta, sarısı, şəkər, bal, vanil və duzu taxta qaşıqla qarışdırın. Kərə yağı əlavə edin.
  • Un əlavə edin və hamar oluna qədər qarışdırın. Unlu piştaxtanın üzərinə xəmiri götürüb yoğurun (lakin üzərinə 100 qramdan artıq un qoymayın, əks halda dadı pisləşəcək).
  • Xəmiri yağladığınız dərin bir qaba alın və üzərini örtün. Xəmiri 2-4 saat isti yerdə saxlayıb 3 dəfə acımasını gözləyin.

Son mərhələ

  • Kişmişləri 30 dəqiqə suda isladın, sonra kağız dəsmallarda yaxşıca qurutun.
  • Xəmirə inqrediyentləri əlavə edib yaxşıca qarışdırın. 18 sm-lik yaylı formanı yağlayın və xəmiri içinə tökün.
  • Xəmirin daha da qalxması üçün üzərinə X formalı cızıqlar çəkin. Xəmiri ən az 2 saat isti yerdə qalxmağa qoyaq.
  • Xəmirin qalxmasının son 30 dəqiqəsində sobanı 200 dərəcəyə qoyun.
  • Xəmirinizə yenidən X şəklində cızıqlar açıb 10 dəqiqə bişirin. Sonra sobanın temperaturunu 175 dərəcəyə endirin və 10 dəqiqə bişirin.
  • Sonra sobanın temperaturunu 165 dərəcəyə endirin və rəngi yaxşı qızarana qədər daha 30 dəqiqə bişirin.
  • Sobadan çıxarıb soyumağa qoyun (eyni xəmiri kiçik muffin qəliblərinə qoyaraq hazırlaya bilərsiniz). Çörəkləri 200 dərəcə 25 dəqiqə, 175 dərəcə 10 dəqiqə və 165 dərəcə 12 dəqiqə bişirin).

Bəzəmək;

Sobadan götürdükdən sonra üzərinə kakao, şəkər tozu və badam səpib süfrəyə verin. Nuş olsun.

Mandalinli keks

Mandalini hər kəs sevir. Qış aylarında ən bəyənilən meyvələrdəndir. Bəs onunla hazırlanan keksin dadını bilirsinizmi? Çox dadlı olan mandalinli keksi bu ressept ilə bişirə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

  • 6-8 mandalin
  • 2 xörək qaşığı marqarin
  • 2 xörək qaşığı şəkər tozu
  • 1 stəkan süd (badam südü də istifadə edilə bilər)
  • 1 xörək qaşığı alma sirkəsi
  • 2 çay qaşığı vanil ekstraktı və ya 1 paket vanil
  • 1/3 fincan günəbaxan yağı
  • 1+3/4 stəkan un
  • 2 çay qaşığı qabartma tozu
  • 1 çimdik duz
  • 1 stəkan şəkər tozu

Üzəri üçün:

  • Mandalin marmeladı
  • 2 xörək qaşığı su
  • Fileto Püstə
  • Təzə nanə

Hazırlanma qaydası:

  • 22 sm-lik bulaq formalı tort qəlibinin dibinə marqarin yayın və 1 xörək qaşığı şəkər tozunu bərabər şəkildə səpin.
  • Manalinləri soyun, 3-ə kəsin və boşluq qalmaması üçün hazırladığınız qabın dibinə qoyun.
  • Süd, sirkə, vanil və günəbaxan yağını bir qaba götürüb çəngəl ilə qarışdırın. Un, qabartma tozu, duz və şəkər tozunu dərin bir qaba ələyin.
  • Sonra süd qarışığını əlavə edib yüngülcə çalın. Qarışığı yavaş-yavaş mandalinlərin üzərinə tökün və hava qabarcıqlarını çıxarmaq üçün qəlibə 1-2 dəfə vurun.
  • Əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada təxminən 30-35 dəqiqə bişirin.
  • 5-10 dəqiqə soyumağa icazə verin. Sonra onu ters çevirərək servis boşqabına çıxarın.
  • Keksin üzərinə su ilə açdığınız marmeladı və püstəni yayın. Təzə nanə yarpaqları ilə bəzəyin.

Köklü keks

Köklü keks həm dadlı, həm də asan hazırla bilən şirniyyatdır. Tez zamanda bişirilən bu keks həm də vaxtınıza qənaət etməyə imkan verəcəkdir. Ləzzətinə doyum olmayan köklü keks üçün aşağıdakı ərzaqlara ehtiyacınız var.

  • 1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
  • 1 stəkan dənəvər şəkər
  • 2 yerkökü (rəndələnmiş)
  • 3 yumurta
  • 1 stəkan süd
  • 2,5 stəkan un
  • 1 su stəkanı duru yağ
  • 1 stəkan qoz
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 çay qaşığı darçın

Üzəri üçün;

  • 1/2 yerkökü (rəndələnmiş)
  • 1 yumurta ağı
  • 150 qram şəkər tozu
  • 1/2 xörək qaşığı limon suyu

Hazırlanması:

  • Sobanı 165 dərəcəyə qoyun.
  • Standart ölçülü muffin qabınızı yağlayın və azca unlayın.
  • Yumurta və şəkəri birlikdə çırpın.
  • Sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü 2 xörək qaşığı ölçdüyünüz unla unlayın.
  • Un, qabartma tozu, darçını ələkdən keçirin.
  • Yumurta-şəkər qarışığına yağ, süd və kərə yağı əlavə edin.
  • Yumurta qarışığına süzülmüş un qarışığını yavaş-yavaş əlavə edin.
  • Unlu kök və qozu əlavə edib spatula ilə qarışdırın. Qarışığı qəlibə tökün.
  • Keksin rəndələnmiş yerkökü ilə bəzəyin.

Ağlaya keks

Şokoladlı souslu tortlar arasında praktiki və asan hazırlana bilən kekslərdən biri də ağlayan tortdur. Adı ağlayan kek olsa da, dadına baxdığınız an üzünüzdə xoş bir təbəssüm yaranacaqdır. Çox dadıdır. İstənilən zaman hazırlana bilər.

Sizə lazım olacaq:

  • 1 stəkan şəkər
  • Təxminən 1 stəkan süd
  • 4 yumurta
  • 1 yarım stəkan un
  • 1 çay qaşığı kakao
  • 1 xörək qaşığı yağ
  • 1 paket qabartma tozu

Daha sonra tortu islatmaq üçün daha 2 stəkan süd lazımdır.

Tortun üstü üçün;

  • 2-3 çimdik əzilmiş fındıq
  • 1 paket çırpılmış krem
  • 1 paket şokolad sousu

Hazırlanma qaydası:

  • Əvvəlcə şəkər və yumurtanı bir qaba qoyun və yaxşıca çalın.
  • Sonra üzərinə kakao, un, vanil və qabartma tozunu əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
  • Qarışığa yuxarıda qeyd olunan stəkan südü əlavə edin və təxminən bir dəqiqə daha qarışdırın.
  • Bu qarışığı soba nimçəsinə töküb yaxşıca yayın. 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun.
  • Keksin hazır olduğunu düşündükdən sonra diş çubuğu ilə çıxardığınız tortu deşib yuxarıda qeyd etdiyimiz 2 stəkan südü tortun üzərinə bərabər şəkildə tökün.
  • Bu arada krem ​​şantiyi qaba töküb bir az süd əlavə edib qalın bir tutarlılıq əldə edənə qədər qarışdırın.
  • Bu çırpılmış kremi soyuducunun yuxarı hissəsində 15-20 dəqiqə buraxın. Çırpılmış krem ​​və şokolad sousu ilə ağlayan tort vazkeçilməzdir J
  • Soyuducudan çıxardığımız qaymağı bişmiş tortun üzərinə qaşıq və ya spatula ilə yayın. Tətbiq etdikdən sonra keki yenidən soyuducuya qoyun və özünü tutmasını gözləyin.
  • Şokolad sousunu paketinin üzərində yazılan ölçülərdə hazırlayıb bişirin və dilimlərə kəsdikdən sonra tortun üzərinə tökün.
Dəyərləndir

Əlaqəli yazı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yoxla
Close
Back to top button