Mətbəx

Cemli piroq reseptləri

Cemli piroq resepti ilə maraqlananlar üçün fərqli və dadlı resseptlər təqdim edirik. Ucuz və asan başa gələn cemli piroq hər kəs təərfindən çox sevilir. Odur ki, vaxt itirmədən siz də bu ərzaqlarla tez zamanda piroq hazırlaya bilərsiniz.

  • 200 qr kərə yağı
  • 2 ədəd yumuta
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • 1 paket vanil
  • 3 stəkan un
  • içliyi üçün 200 qr cem

Hazırlanma qaydası:

  • Yağı otaq temperaturunda saxlayın ki, tez ərisin.
  • Ərinmiş yağın üstünə yumurtaları əlavə edib qarışdırın.
  • Daha sonra unu az-az töküb qarışdırın.
  • Yumuşaq xəbir alınana kimi yoğurun.
  • Xəmirdən 3/1 hissə ayırıb soyuducuya qoyun. Üzəri üçün istifadə olunacaq.
  • Xəmiri yayıb tavaya qoyun. Üzərinə cemi çəkin.
  • Soyuducudan xəmiri çıxarıb rəndəyib üzərinə tökün.
  • Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 180 dərəcədə 20-25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Dəyərləndir

Əlaqəli yazı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yoxla
Close
Back to top button